Talentprisen for unge 2018 - indstil din kandidat til Furesø Kommunes Talentpris senest 3. april

Nominerede til talentpris web
Foto: Prismodtagere fra 2017: Victoria Bierre, Peter Messerschmidt, Astrid Molander, Jonas Lund, Emil Freese-Vilien og Klara Blauenfeldt. Foto:Lasse Winther.
Kender du en ung, der har et særligt talent? Din klassekammerat, der er en haj til taekwondo - eller din nabo, der spiller tværfløjte, så tårerne triller. Så har du nu mulighed for at indstille ham eller hende til Furesø Kommunes Talentpris for unge. Del gerne budskabet i dit netværk.

Igen i år uddeler Furesø Kommune Talentprisen til en af kommunens unge borgere, som har markeret sig inden for kultur eller  idræt. Prisen synliggør og anerkender de mange unge i Furesø, der gør en ekstra indsats - og har et helt særligt talent.

Hvordan indstiller du et talent?

Send en indstilling med oplysning om navn, alder og profil på den person eller gruppe, du indstiller, og en begrundelse for, at netop din kandidat skal modtage talentprisen. Kandidaten kan være 17 år eller yngre. Indstillingen skal sendes pr. mail til ungttalent@furesoe.dk senest d. 3. april 2018 klokken 8. Herefter bliver indstillingerne læst og vurderet af dommerkomiteen, der udvælger op til seks nominerede.

Hvad er talent?

Vi har spurgt Tine Hessner, den nye formand for Udvalg for Kultur, Fritid og Idræt, hvad talent egentlig er, og hun sagde sådan her:
"Talent er rigtig mange ting - måske beskrives det bedst med fire P'er. Et talent er en, der Præsterer - markerer sig stærkt indenfor sit felt og har en Professionel tilgang til at træne og øve. Det er en, som er Passioneret om sin interesse og en, der har en stærk Personlighed, og kan være rollemodel for andre".

Ungdomskommune forpligter

Furesø Kommune er blevet udnævnt som Årets Ungdomskommune 2018 af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), og det forpligter ifølge Tine Hessner.

"Vi har haft fokus på at engagere og fastholde alle børn og unge i fritidsaktiviteter og det skal vi holde fast ved. Talentprisen er også et led i denne indsats, fordi de unge prismodtagere bliver til rollemodeller for andre børn og minder om, hvad der kan vente forude".

Sidste års talenter

Sidste år blev seks talentfulde unge nomineret til prisen, og det blev svømmeren Victoria Bierre, der løb med hovedprisen. Hun blev overvældet og glad for den store anerkendelse ved prisoverrækkelsen:

"Jeg blev utrolig glad for prisen, det er skønt at blive hyldet for at gøre det, jeg elsker. Og jeg synes det er enormt vigtigt pris, fordi den hylder os unge og skaber udvikling. Den skal I endelig bakke op om!" 

Ligesom sidste år afholdes prisoverrækkelsen i det nye ungekulturhus HUSET på Ballerupvej 31 i Værløse. Det foregår torsdag den 31. maj kl. 17 og er åbent for alle.

Om talentprisen for unge

Talentprisen blev uddelt første gang i 2011 og hovedprisen er på 5.000 kr. Prismodtageren skal have markeret sig stærkt på kultur- og idrætsområdet i eller uden for kommunen og vist særlige evner inden for deres felt. Prismodtageren skal være under 18 år. 

Dommerkomiteen

Dommerkomitéen består af 6 medlemmer: Formanden for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget, formanden for Ungerådet, en repræsentant for Kulturelt Samråd Furesø, en repræsentant for Furesø Idrætsråd, lederen af Furesø Musikskole og lederen af Furesø Ungdomsskole.  

Følg med på Facebooksiden Ung i Furesø og furesoe.dk/talentpris

 

Kontakt

Kultur og Idræt

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4730

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)


Tine Hessner

Søhaven 1
3500 Værløse    
E-mail: tih1@furesoe.dk
Tlf.: 4119 6041