Ansøgning til idrætstalentlinjen skudt i gang

Stavnsholtskolen i stærkeste opstilling, da der var indbudt til informationsmøde om den nye idrætstalentlinje, som åbner sin første 7. klasse i august 2017. En stor flok nysgerrige og håbefulde sportstalenter og deres forældre var mødt op, da ansøgningsrunden til den nye idrætstalentlinje blev skudt i gang den 28. marts.

Skoleleder Jakob Bjerre, centerchef for Dagtilbud og Skole Per Udesen, talenttræner i FCN Kenneth Rasmussen, samt den nyansatte talentkoordinator på Stavnsholtskolen Rasmus Kalle Saaby, var alle oplægsholdere på mødet. Her løftede de sløret for kommunens og skolens visioner for den nye linje. Med den nye linje vil kommunen skabe de rammer, der skal til for, at kommunens talenter kan få plads og tid til at udvikle deres talent til det højeste niveau, og indfri deres drømme om at vinde den store guldmedalje. 

Succes med både sporten og bøgerne

Noget af det, der skal give de unge talenter et forspring i kampen for guldet er, at den nye linje giver plads til, at de to gange om ugen har tid til at morgentræne i skoletiden. Desuden vil man med linjen forsøge generelt at skabe plads til stævner og træningslejre. Det er dog afgørende, at de unge talenter - samtidig med deres sport, får en skolegang, der er på et højt niveau. Skolen vil kort fortalt sikre, at det sportslige og faglige går hånd i hånd. 

"De unge talenter lyttede opmærksomt til oplægsholderne, og man kunne mærke på deres nysgerrige spørgsmål efterfølgende, at det var seriøse unge mennesker, der var bænket denne aften. Således er erfaringen fra andre skoler med lignende klasser da også, at de unge sportstalenter har en ganske positiv effekt på de øvrige udskolingselever", siger talentkoordinator Rasmus Kalle Saaby.

Ansøg i april

Ansøgningsfristen til linjen er 1. maj, så man skal allerede nu ud og tale med sin træner eller foreningen, hvis man gerne vil i betragtning til linjen. For at søge ind skal man være medlem af en idrætsforening i Furesø Kommune.  Eleven skal dyrke idræt på højt niveau, og idrætsforeningen skal vurdere, at eleven har et særligt talent inden for sin sportsgren. 

Fakta: 

  • Linjen er en udskolingslinje (7. – 9. klasse). Den første 7. klasse starter i skoleåret 2017/2018, hvorefter der udvides med en ny 7. klasse, indtil der er en hel udskolingslinje i skoleåret 2019/2020. 
  • Talentlinjen er et samarbejde mellem kommunen og kommunens idrætsklubber, Furesø Idrætsråd, FC Nordsjælland og Stavnsholtskolen. 
  • Få mere information om linjen, optagelseskriterier og ansøgningsproces på hjemmesiden www.furesoe.dk/idraetstalentlinje eller ring og få en uforpligtigende snak med talentkoordinatoren.
 

Kontakt

Idrætstalentlinjens talentkoordinator

Stavnsholtskolen
Stavnsholtvej 43
3520 Farum

Tlf.: 7216 5089 
Email: idraetstalentlinje@furesoe.dk 

Stavnsholtskolen

Stavnsholtvej 43
3520  Farum
Tlf.: 7235 7250
Hjemmeside: stavnsholtskolen.dk

Find Stavnsholtskolen på Krak