Sundhedsspor

Billede af gående i skov
Mennesker på gåtur i skoven
Et sundhedsspor er en rute på 1-2½ km, hvor du kan teste din kondition på en enkel måde, og når det passer dig.

Hvad er sundhedsspor?

Sundhedssporet er en afmærket rute i naturen eller byen, som kan hjælpe dig til at få en bedre kondi. Mange mennesker dyrker motion i naturen, og det giver mening. Naturen holder nemlig altid åbent, og det er gratis.

Hvem kan bruge sundhedssporene?

Alle, der kan gå eller løbe et par kilometer kan være med - voksne og børn fra 10 år. Du behøver ikke være i god form i forvejen, faktisk oplever de fleste, at deres kondital forbedres allerede efter den første tur.

Tilgængelighed på sporene

Sundhedssporet i Farum kan tilbagelægges i kørestol, men tavlerne er vanskelige at aflæse fra siddende position. Man kan dog medbringe tabellerne fra tavlerne i printet udgave og så er det muligt at benytte faciliteten. Kontakt sundhed@furesoe.dk ved behov for printbar udgave af tabellerne.

Følgende forhold bør tages i betragtning i relation til benyttelse af kørestol på sundhedssporet: Samme kørestol med samme dæktryk bør benyttes, får sammenligning fra gang til gang er mulig. Der findes ikke dokumenteret erfaring af benyttelse af kørestol på sundhedsspor

Find dit kondital

Du skal gå eller løbe turen, som er 1-2½ km. Ved målet kan du aflæse dit kondital direkte på tavlerne, som står opstillet ved målet. Du skal blot kende din alder, din vægt og din højde, og tiden på hvor lang tid det tog dig at gå eller løbe ruten.

Hvor er sundhedssporene i Furesø?

Der er to sundhedsspor i Furesø - ét i Hareskoven og ét i den østlige del af Farum.

Hareskovsporet ligger i skoven bag Hareskov station. Tavlerne står næsten nede ved stationen, og selve sporet finder man få hundrede meter inde i skoven ved det første store kryds. Du kan se ruten via banneret i højre side.

Farumsporet ligger i bymæssig bebyggelse på stisystemet mellem Marie Kruses Skole og Lyngholmskolen. Du kan se ruten via banneret i højre side.

Hvor kan jeg læse mere?

Du kan se mere om sundhedssporene på http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/aktiviteter/sundhedsspor/ eller i folderen i banneret til højre.

Sundhedssporene er et tilbud fra Naturstyrelsen, som bl.a. tilbyder natur- og friluftsoplevelser og inspirerer til fysisk aktivitet i naturen for at fremme folkesundheden.

 

Sidst opdateret 04. januar 2018

Kontakt

Social- og Sundhedssekretariatet

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000

E-mail: sundhed@furesoe.dk


Find Social- og Sundhedssekretariatet på Krak

Siden refererer til et pdf-dokument. Læsning kræver Adobe Reader.