Cykelruter

Billede af cyklister
I Furesø Kommune har du rig mulighed for at røre dig i skønne, lokale naturområder.

På denne side kan du finde links til autoriserede cykelruter - både til almindelige cykler og mountainbike.

Mølleådalen 1: Buresø til Fiskebæk 

Fra Buresø til Fiskebæk er der ca. 14 km. Turen, der er afmærket med skilte, forbinder de fire søer Buresø, Bastrup Sø, Farum Sø og Furesø. Landskabet er meget varieret og veksler mellem åbent land, skove og søer. Langs ruten finder du mange kulturminder fra oldtiden og nyere tid samt meget værdifuld natur. Det smukke tunneldalslandskab byder på stejle stigninger. Turen er ikke egnet for kørestolsbrugere.

Mølleådalen 2: Fiskebæk til Lyngby

Fra Fiskebæk til Lyngby er der ca. 12. km. Turen går gennem de smukke skove ved Furesø og ad Prinsessestien gennem Lyngby Åmose. Ruten er ikke afmærket med skilte. Da stien langs Furesøen er meget smal og stærkt kuperet, kan den ikke anbefales for cyklister, der i stedet følger en rute ad de bedre skovveje og på cykelstier langs offentlig vej. Mountainbike på stien langs Furesø er ikke tilladt.

Mølleådalen 3: Lyngby til Øresund  

Fra Lyngby Sø til Strandmøllen ved Øresund går turen gennem Mølleådalens naturskønne landskab med ellesump og rørskove, åbne søflader og skovbevoksede bakker. Turen er på godt 11 km, og undervejs passerer man otte historiske møllesteder. Ruten har ikke en særskilt afmærkning, men følger eksisterende veje og cykelstier.

Hillerød til Farum    

Cykelrute 31 er en 20 km lang og bilfri forbindelse mellem det grønne Nordsjælland og Københavnsområdet. Ruten benytter eksisterende stier igennem de 3 byområder Hillerød, Allerød og Farum. Den sniger sig snedigt gennem labyrintagtige boligområder, og mellem byerne benyttes småskove og moser i en afvekslende rytme.

pdf ikonPå mountainbike i skoven ved Værløse

Skovdistriktet har anlagt en 26 km lang MTB-rute gennem Jonstrup Vang, Lille og Store Hareskov, Bøndernes Hegn, Frederiksdal Storskov og Nørreskoven. I folderen finder du også retningslinjer for at færdes i skovene på MTB.

Cykelruter Store Cykeldag 2010 

Den 13. juni 2010 var "Store Cykeldag". I den forbindelse blev der lavet 2 særlige cykelruter på henholdsvis 16 og 5 km. rundt i Værløse. Begge ruter starter og slutter på Værløse Station.

Relevante filer

 
Sidst opdateret 19. juni 2017

Kontakt

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv

Borgerservice

Tlf.: 7235 4000
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Kultur og Idræt

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4730
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

For pressen

Siden refererer til et pdf-dokument. Læsning kræver Adobe Reader.