Naturen lige for døren

Furesøs grønne skove
De frodige skove lægger bund til masser af muligheder for at udfolde sig – om det er med maxpuls som orienteringsløber, på cykel eller blot som en stilfærdig skovvandrer, der nyder roen og dyrelivet.

Furesø har meget skov og adgang til mange dejlige søer. Furesøen er den største sø, der ligger i kommunen og samtidig et særligt kendetegn for kommunen. Furesø, også kaldet Sjællands indlandshav, er den største af søerne langs Mølleåen og med sine over 38 meter er Furesø Danmarks dybeste sø.

Furesøen lægger vand til strand og sjov

Og om sommeren er der endda livredderopsyn. Furesøbad er et gammelt badested med en kunstigt anlagt sandstrand, der ligger ved Furesøen i Nørreskoven ved Fiskebæk midtvejs mellem Værløse og Farum. Furesøbad er udstyret med badebro, omklædningsrum, kiosk og restaurant.

Lillesøstrene

Farum Sø er den tredjestørste i Mølleåens Vandløbssystem. I søen findes to øer, Svaneholm og Klavs Nars Holm. Søndersø ligger sydvest for Værløse by. Søen er 7,8 meter på det dybeste.

Skov så langt øjet rækker

Hareskovene og Jonstrup Vang strækker sig over ca. 8 km fra Jonstrup i vest til Bagsværd Sø i øst. Skovene er domineret af store arealer med bøgeskov med træer i alle aldre. I Nørreskoven ved Furesøen kan du tilrettelægge din egen rute. I skovens sydøstlige del er der med gul farve afmærket en vandretur på 4 km bl.a. gennem Von Langens Plantage.

 

Sidst opdateret 05. juli 2016

Kontakt

Center for By og Miljø

Plan og Byg
Hørmarken 2
3520 Farum
Tlf. 7235 5420

Natur og Miljø
Hørmarken 2
3520 Farum
Tlf. 7235 5325

Vej og Park
Hørmarken 2
3520 Farum
Tlf.: 7235 5355

Skriv til os via Digital Post  (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

For pressen

Find Center for By og Miljø på Krak